Fertőtlenítéssel a betegségek és a Covid-19 terjedése ellen

A megfelelő higiénia kiemelten fontos a fertőzések megelőzésében

Egy japán videófelvétel bemutat egy kísérletet, ami bizonyítja. hogy a vírusok és baktériumok milyen könnyen terjedhetnek el az éttermekben, ha csak egy ember is fertőzött. A kísérlet egy büféétterem légkörét szimulálja egy tengerjáró hajó fedlzetén. Az NHK japán közszolgálati műsorszolgáltató szervezte meg a kísérletet egészségügyi szakértők bevonásával. A videó azt szimulálja, hogy 10 ember érkezik az étterembe, akik közül az egyik “fertőzött”. Csak fekete fény alatt látható fluoreszkáló anyagot visznek fel az illető kezére, amelyek köhögés vagy tüsszentés csíráit mutatják. Ezután minden résztvevő a szokásos módon járja a büfét, és nem veszi figyelembe a lehetséges szennyeződést. A videó végén a résztvevőket fekete fények alá vetik, amelyek megvilágítják a “fertőzés” terjedését. A csírákat jelző anyag az ételeken, edényeken és tálakon, sőt a résztvevők némelyikének arcán is látható:

Fertőtlenítéssel a betegségek és a Covid-19 terjedése ellen

“Bár az ilyen típusú kísérletek nem új keletűek,” – nyilatkozta John Nicholls, a Hongkongi Egyetem patológiájának klinikai professzora, “hogy bemutassák, milyen gyorsan terjedhet a vírus, különösen akkor, ha nem végeznek az emberek kézmosást.” “Amit a videó bemutatott, az az, hogy nagyon hatékonyan terjed a felületekre és az emberekre” – mondta Nicholls a CNN-nek “, és azt hiszem, hogy valóban megmutatja a megfelelő higiénia betartásának szükségességét a betegségek terjedésének megállítására.”

A ViroFighter intelligens önjáró UV fertőtlenítő robot másodpercek alatt képes nemcsak a levegőt, hanem minden az útjába kerülő tárgyat és felületet is megfelelően fertőtleníteni, és az összes baktériumot és vírust elpusztítani. A ViroFighter robot használatával hatékonyan szállhatunk szembe mindenfajta fertőzéssel, és biztosíthatunk steril környezetet nemcsak éttermekben, hanem bármilyen olyan belső térben, ahol sűrűn megfordulnak emberek. A ViroFighter robot egyúttal automatizálja az egyébként igen erőforrásigényes és fáradságos mindennapos fertőtlenítési folyamatokat.

 

Forrás:
Black light experiment video from Japan shows how quickly a virus like Covid-19 can spread at a restaurant – CNN